Vigasztaló mesék - BIK Könyvkiadó
BIK Könyvkiadó
KosárKosár: üres

Kosara jelenleg üres

Refor- máció 500

Gyermek és ifjúsági irodalom Gyermekkönyvek Vigasztaló mesék

Vigasztaló mesék

Ár: 2 800 Ft

Elfogyott
Mézes Judit

Vigasztaló mesék

Stresszoldó mesék

  • Kiadó: Katica Könyv Műhely
  • Kiadás éve: 2016
  • Kötés: keménytáblás
  • Oldalszám: 87

A gyermekek gyakran szorulnak vigaszra, ha megbántják vagy kudarcok érik őket, ha csalódnak vagy a veszteség fájdalmát nem tudják feldolgozni. A frusztrációk feldolgozásában segítséget jelentenek ezek a mesék, melyek lelki támaszt és útmutatást adnak a tovább lépéshez és az egészséges személyiséggé váláshoz.

"Egyre nagyobb szükség van a mesekönyvek varázslatára. A mese ugyanis a gyermeki lélek orvossága, gyógyszere. Mézes Judit könyvében sajátos módon érvényesül a fantázia teremtő, vágyteljesítő hatalma.
A kisgyerekek olvasóvá nevelése beavatást jelent a kisebb és nagyobb világ ügyes-bajos dolgaiba. A mesekönyvben se szeri, se száma azoknak az élethelyzeteknek, néha kalandos, néha mulatságos, de fontos tanulságokat is rejtő eseményeknek, amelyek otthonossá varázsolják a világot. Egy olyan világról mesélnek, ahol a gondok, problémák megoldhatók. A bánat az öröm testvére. Az olvasás nem csak a mesék hőseiről szól, hanem a fogékony gyerekolvasóról, aki önmagát fedezi fel - azt a varázserőt,, amely mindenkiben jelen van. A meséket Dávid Orsolya ihletett rajzai illusztrálják. Mese és rajz találkozása, együtt lélegzése olyan könyvet eredményez, amely méltán kaphat helyet a mesepolcon." (Baán Tibor, író, esszéista)

"Judit meséi évek óta örvendeztetik meg a kis olvasókat mesekönyvek, foglalkoztatók és magazinok hasábjain. A digitális korban, amikor a gyerekek minden ingerrel instant formában találkoznak, hatalmas érték a mese, amely képzeletre, beleélésre, átérzésre inspirál.
Szórakoztató értékükön túl a "Mézes-mesék" természeti, csillagászati, földrajzi és történelmi ismereteket is közvetítenek. Különös erősségei a mesékben felvillanó erkölcsi érték, amelyek generációk óta meghittebbé teszik az emberi kapcsolatokat, és segítenek különbséget tenni jó és rossz között. A legfontosabb azonban a mesék összekapcsoló hatása. Összekötik a gyermeket a szülővel, nagyszülővel, a testvéreivel, és még az önmagához való helyes viszonyát is segítik." (Dr. Mihalec Gábor családterapeuta)

A sorozat kiadás előtt álló kötetei:

  • Simogató mesék
  • Gondűző mesék
  • Mesék apahangra
  • Bátorító mesék 

BIK Könyvkiadó