A mértékletességi misszió fejlődése az adventmozgalomban - BIK Könyvkiadó
BIK Könyvkiadó
KosárKosár: üres

Kosara jelenleg üres

Refor- máció 500

Kereszténység - hitélet - tapasztalatok Történetek - tapasztalatok A mértékletességi misszió fejlődése az adventmozgalomban

A mértékletességi misszió fejlődése az adventmozgalomban

Ár: 590 Ft

Kosárba
Tóth Gábor

A mértékletességi misszió fejlődése az adventmozgalomban

  • Kiadó: Pilis-Vet Életmód Bt.
  • Kiadás éve: 2020
  • Kötés: ragasztott
  • Oldalszám: 55

A mértékletességi misszió az adventmozgalom fontos eleme, és múltjának értő vizsgálata izgalmas, lebilincselő, tanulságos és előrevivő. Segít megbecsülni, értékelni a jelent, hiszen megláttatja velünk, mennyi fáradozás, küzdelem, kudarc és tapasztalat árán rendelkezhetünk a mai értékes ismeretanyaggal.

Voltak elhivatott képviselői és ellenzői is a hívők között, és egy igen nehéz korszak számtalan ellentmondó információjának, tanításának és a megszokások fékező hatásának kereszttüzében haladt előre. Bates kapitány, dr. Kellogg és a White házaspár generációk étrendjére, életmódjára voltak hatással, a kisebb mértékletességi klubokat pedig több ezer főt számláló összejövetelek és szanatóriumok váltották fel. A világszéles mértékletességi misszió szakmai elveinek lefektetése és a munka elindítása hatalmas lelki erőt és kitartást igényelt. Emberileg elképzelhetetlen, mennyi feladat várt az adventmozgalom úttörőire az élet minden területén. A fejlődés mégis előrehaladt, felismerést újabb felismerés követett.

 

A múlt folyamatainak vizsgálatakor két fontos dologra derül fény. Egyrészt, hogy az egészségügyi újítók is esendő, küzdő emberek voltak, akik azonban nem adták fel, hogy fokozatosan megismerjék a mértékletességi reform jelentőségét. Másrészt, hogy szembenézzünk a kérdéssel: megteszünk-e ma mindent, hogy a felismert elveket továbbvigyük a jelen vészjósló történései közepette?

 

Ajánljuk ezt a kis kötetet minden kedves Olvasónknak, mindazoknak, akik már végiggondolták és gyakorolják, és azoknak is, akiket foglalkoztat a változtatások időszerűsége az egészséges életmód terén. Legyen segítségükre és áldásukra!

BIK Könyvkiadó