A Szabadító jövetele II. kötet - BIK Könyvkiadó
BIK Könyvkiadó
KosárKosár: üres

Kosara jelenleg üres

Refor- máció 500

Bibliaismeret Bibliai témákról A Szabadító jövetele II. kötet

A Szabadító jövetele II. kötet

Ár: 2 400 Ft

Kosárba
Vankó Zsuzsa

A Szabadító jövetele II. kötet

Messiási ígéretek a Bibliában

  • Kiadó: Spalding Alapítvány
  • Kiadás éve: 2019
  • Kötés: ragasztott
  • Oldalszám: 384

A Szabadító jövetele című könyv I. és II. kötete az ószövetségi messiási próféciák tartalmát törekszik mélységeiben feltárni, egybevetve azokat az újszövetségi hivatkozásokkal, amelyek rámutatnak beteljesedésükre. Rendkívül tömörek a messiási próféciák. Különleges, sokatmondó kifejezéseket tartalmaznak. Nyelvi szempontból is remekműveknek tekinthetők. Ami pedig a tartalmukat illeti, a legfontosabbról szólnak: az isteni Szabadító személyéről, a megváltás történelmi művének döntő eseményeiről. Minderről úgy, hogy tele vannak szépséges, vigasztaló, bátorító ígéretekkel.

A II. kötet az I. kötet folytatásaként - az ószövetségi próféták Messiásra vonatkozó kijelentéseivel foglalkozik. Csaknem minden ószövetségi prófétai könyv tartalmaz messiási ígéretet, Ésaiás könyve és Zakariás könyve a legtöbbet.
Blaise Pascal írja: „Merészség kell hozzá, hogy egy és ugyanazon dolgot annyiféleképpen mondjanak meg előre...  Már az is végtelen tudást tételezne fel, ha egyetlen ember írta volna meg egy könyvben a Jézus Krisztusra vonatkozó összes jövendölést, eljövetelének idejét és módját, és aztán Jézus valóban e jövendölések szerint jött volna el. Itt azonban sokkal többről van szó..., egymást követő férfiak szakadatlan soráról, akik eltérések nélkül jövendölik ugyanazt az eljövetelt." (Gondolatok, 709-710, töredék.)

BIK Könyvkiadó