Beteg táplálékaink - BIK Könyvkiadó
BIK Könyvkiadó
KosárKosár: üres

Kosara jelenleg üres

Refor- máció 500

Egészséges életmód Táplálkozás Beteg táplálékaink

Beteg táplálékaink

Eredeti ár: 3 490 Ft20% Ár: 2 800 Ft

Elfogyott
Tóth Gábor

Beteg táplálékaink

Az állati eredetű élelmiszerek problémaköre a világjárványok tükrében

  • Kiadó: Pilis-Vet Életmód Bt.
  • Kiadás éve: 2020
  • Kötés: keménytáblás
  • Oldalszám: 447

Olvasson bele! Olvasson bele!

Igen aktuális könyvet tart kezében az Olvasó. Világjárványok söpörnek végig bolygónkon időről időre, és a „tétek” is emelkednek. Az emberre veszélyes kórokozók túlnyomó többsége összefüggést mutat az állatvilággal, így az állati eredetű élelmiszerek is a figyelem középpontjába kerülnek. Talán nem is gondolnánk, milyen komoly kockázatok rejlenek a háttérben, mind a mikrobák, mind a tenyészállatok tekintetében. A húsfélék, a halak, a tej, a tejtermékek és a tojás már nem ugyanazok, mint régen.

Tóth Gábor – Bio Gabi – e hiánypótló kötetében ezúttal is olyan tudományos, régebbi vagy újabb szakmai titkok kerülnek új megvilágításba, amelyek eddig nem – vagy csak részleteikben – voltak elérhetők a nagyközönség számára.

A szerző tudományos alapossággal megírt, a Kassai Állatorvos-tudományi és Állatgyógyászati Gyógyszerészeti Egyetem segédjegyzetévé vált könyvében rávilágít a különböző, emberre veszélyt jelentő állatbetegségek, zoonózisok kockázataira. Nem maradhattak ki a kötetből a történelem rettegett „hóhérai”, a pestis, a himlő, az Ebola, az AIDS, a világméretű influenzajárványok, a kergemarhakór és a madárinfluenza, a mikrobák mutációi, a nagyüzemi termelés kockázatai, az állatokkal összefüggő emberi rákbetegségek. Nélkülözhetetlen ismeretekre tehetünk szert a fontosabb élelmiszer-fertőzésekről és -mérgezésekről, valamint a koronavírusokról, ezen belül is a Covid–19-ről. Az állatok és az állati eredetű termékek teljes mérlegre helyezése, az immunvédelem témaköre, az új étrendi alternatívák, az egészséges ételek bemutatása is olyan fejezetek, amelyek méltán tartanak számot az érdeklődésünkre. Helyet kaptak a könyvben az élősködőkről, élelmiszerekkel nem összefüggő fertőzésekről, a hobbiállatokról szóló részek is, végül az állattartással, az állati eredetű termékek fogyasztásával és a járványok terjedésével kapcsolatos etikai kérdések zárják a kötetet.

Ajánljuk a könyv elolvasását mindenkinek, aki keresi a világjárványok ok-okozati összefüggéseit, és szeretné tisztábban látni az emberi egészséget érintő állatbetegségek kockázatait, az étrendi összefüggéseket.

A kiadvány részletes tartalomjegyzéke megtekinthető felül, az "Olvasson bele!" linkre kattintva.

BIK Könyvkiadó