Biblia - részletek - BIK Könyvkiadó
BIK Könyvkiadó
KosárKosár: üres

Kosara jelenleg üres

Refor- máció 500

Bibliaismeret Bibliák Biblia - részletek

Biblia - részletek

Ár: 1 500 Ft

Kosárba

Biblia - részletek

Ruth könyve, Jónás könyve, 1–40. zsoltár, Márk evangéliuma, Jelenések könyve

  • Kiadó: Spalding Alapítvány
  • Kiadás éve: 2017
  • Kötés: ragasztott
  • Oldalszám: 112

Két rövid ószövetségi könyv és 40 zsoltár, valamint két újszövetségi könyv próbafordítását tartalmazza a kötet, egy új Biblia-fordítás első kezdeményeként.

Miért merészkedett belevágni ebbe a roppant nagy munkába egy teológiai főiskola szerény Biblia-fordító műhelye? Nem szorul különösebb bizonyításra, hogy a Károli-fordítás 1908-as revíziója – amely valószínűleg még ma is a legelterjedtebb a magyar Biblia-olvasók körében – több mint száz év elteltével nem könnyen olvasható és érthető a mai nemzedékek számára. Örvendetes, hogy az utóbbi fél évszázad folyamán számos új fordítás vagy fordításrevízió jelent meg, mégis maradt hiányérzetünk. Szeretnénk úgynevezett tanulmányozó Bibliát adni az olvasók kezébe, amely azáltal is „a Biblia önmagát magyarázza” elvet képviseli, hogy a tartalmi összefüggéseket pontosan és szembetűnő módon tünteti fel. 
A szöveg magyarázatától tartózkodni kívántunk, Isten beszéde szóljon önmagában, hozzátétel nélkül. Tárgyszerű kortörténeti útbaigazításokat azonban közöltünk lapalji jegyzetben, hogy ezek híján az olvasó ne akadjon el a szöveg értésében. Az eredeti szövegre való hivatkozásokat is találunk a lapalji jegyzetben, amikor például körülírással kellett visszaadnunk valamely kifejezést. 
Érdeklődéssel várjuk, milyen fogadtatásra talál munkánknak ez az első kezdeménye, s a folytatást illetően felülről várjuk az erőt és a bátorítást.

BIK Könyvkiadó