Bibliai jelképek lexikona - BIK Könyvkiadó
BIK Könyvkiadó
KosárKosár: üres

Kosara jelenleg üres

Refor- máció 500

Bibliaismeret Atlasz - térkép - lexikon Bibliai jelképek lexikona

Bibliai jelképek lexikona

Eredeti ár: 7 000 Ft14% Ár: 6 000 Ft

Elfogyott
Reisinger János

Bibliai jelképek lexikona

  • Kiadó: Oltalom Alapítvány
  • Kiadás éve: 2016
  • Kötés: keménytáblás
  • Oldalszám: 310

Jelképek, allegorikus kifejezések, hasonlatok, jelképes cselekedetek, nevek, számok, jelképpé vált személyek, példabeszédek, példázatok, jövendölések jelképei, álmok, látomások, gondolatihletés szóképei

1265 címszóval
13 táblázattal
241 illusztrációval

Minek a jelképe az átfordítás, a bárány, a , a rákfekély? Milyen történelmi hatalmakat jelképez az oroszlán, a medve, a párduc, a fenevad? Ki is egészen pontosan a kis szarv, a sokat emlegetett Antikrisztus, mit jelöl a 666? Minek a jelképpé vált személye Bálám, Jézabel, Júdás, „a veszedelem fia”? Mit jelentenek az olyan jelképes cselekedetek, mint a meghintés, az olajjal való felkenés, a zsákba öltözés, mit fejezett ki a papi és a főpapi szolgálat? Mi mindent jelképez a tűz, a víz, a világosság, a Nap? Mikor van szó 24 órás napokról, és mikor jelentenek a napok éveket? Miért vannak kettős jelképek, mint a kovász, a csillag, az oroszlán? Miről beszél a 490 vagy a 2300 éves prófécia? Hány jelképe van a Szentléleknek és Jézus Krisztusnak? Miért mondta ez utóbbi, hogy „azért tévelyegtek, mert nem ismeritek az írásokat, sem Istennek hatalmát” (Mk 12:24)? - A Bibliai jelképek lexikona több mint 1200 szócikkel és utalással siet azok segítségére, akik szeretnék megérteni a Könyvek könyvét.

Reisinger János irodalomtörténész, MTA-kandidátus (1999). Tanulmányait a mosonmagyaróvári Kossuth Gimnáziumban, majd az ELTE bölcsészkarának magyar-francia szakán végezte. 1978–1989 között az MTA Irodalomtudományi Intézetének volt a munkatársa.

BIK Könyvkiadó