Hogyan étkezzünk? - BIK Könyvkiadó
BIK Könyvkiadó
KosárKosár: üres

Kosara jelenleg üres

Refor- máció 500

Egészséges életmód Táplálkozás Hogyan étkezzünk?

 Hogyan étkezzünk?

Ár: 1 500 Ft

Kosárba
Ellen G. White

Hogyan étkezzünk?

  • Kiadó: Oltalom Alapítvány
  • Kiadás éve: 2020
  • Kötés: ragasztott
  • Oldalszám: 445

Évtizedekkel azelőtt, hogy a sok élettantudós az egészség és táplálkozás közötti kapcsolattal foglalkozott volna, Ellen G. White írásai világosan rámutattak az összefüggésre táplálkozásunk, valamint testi és lelki jólétünk között. 1863-tól kezdve beszédeiben és írásaiban gyakran tárgyalja az étrend és a megfelelő táplálkozás fontosságát. Tanácsai füzetekben, könyvekben, felekezeti folyóiratokban és személyes bizonyságtevésekben maradtak ránk.

Ellen G. White táplálkozásra és az egészséges étrendre vonatkozó írásait 1926-ban szerkesztették egybe tárgykörök szerinti művé, azzal a céllal, hogy tankönyvül szolgáljon az étrendet tanulmányozó egyetemi hallgatóknak, könyvül a Loma Linda-i Egészségügyi Evangélisták Főiskoláján.
1938-ban jelent meg az új és bővített kiadás "Étrendi és táplálkozási tanácsok" címmel. Jelen kiadásban nem eszközöltünk változást sem a szövegben, sem az oldalszámozásban.

A kötet alapján nemrégiben megjelent egy összefoglaló tanulmány: "Ellen G. White étkezési tanácsai" címmel.

Tartalom:

Miért van szükség a megújulásra?

Étrend és lelkiség

Az étrend és az erkölcsök összefüggése

Az egészségügyi megújulás és a harmadik angyal üzenete

A helyes étrend

Az eredeti étrend

Az egyszerű étrend

Megfelelő táplálék

Különböző országok étrendje

Az emésztés élettana

A helytelen étkezés a betegség okozója

Túl sok evés

Az étvágy feletti uralom

Rendszeres étkezés

Hányszor étkezzünk?

Falatozások étkezések között

Böjt

Az étrend szélsőségei

Terhes anyák étrendje

Gyermekek étrendje

Egészséges főzés

Egészséges ételek és éttermek

Kórházaink étrendje

Az étrend legyen a gyógyszer

Gyümölcsök, gabonafélék, zöldségfélék

Gyümölcsök

Gabona

Kenyér

Zöldségfélék

Édességek

Cukor

Tej és cukor

Lepények, sütemények, tésztafélék, pudingok

Fűszerek, stb.

Fűszerek és ízesítők

Szódabikarbóna és sütőpor

Savanyúságok és az ecet

Zsiradékok

Vaj

Szalonna és zsír

Tej és tejszín

Olíva és olívaolaj

Fehérjék

Diófélék és diós készítmények

Tojás

Sajt

Húsételek - (A fehérje folytatása)

Fontos étrend - megújulás az adventista kórházakban

Italok

Vízivás

Tea és kávé

A tea és a kávé gabonával való helyettesítése

Almabor

Gyümölcslevek

Hirdessük az egészségügy elveit

Tanítsuk az egészségügy tárgyköreit

Hogyan hirdessük az egészségügyi megújulás elveit

Főzőiskolák

I. Függelék

Ellen G White személyes tapasztalata mint egészségügyi újító

II. Függelék

White Jakab nyilatkozata az egészségügyi megújulás tanítása felől

BIK Könyvkiadó