Egészséges életmód ► Táplálkozás ► Hogyan étkezzünk?
Eredeti ár: 2 500 Ft20% Ár: 2 000 Ft
Évtizedekkel azelőtt, hogy a sok élettantudós az egészség és táplálkozás közötti kapcsolattal foglalkozott volna, Ellen G. White írásai világosan rámutattak az összefüggésre táplálkozásunk, valamint testi és lelki jólétünk között. 1863-tól kezdve beszédeiben és írásaiban gyakran tárgyalja az étrend és a megfelelő táplálkozás fontosságát. Tanácsai füzetekben, könyvekben, felekezeti folyóiratokban és személyes bizonyságtevésekben maradtak ránk.
Ellen G. White táplálkozásra és az egészséges étrendre vonatkozó írásait 1926-ban szerkesztették egybe tárgykörök szerinti művé, azzal a céllal, hogy tankönyvül szolgáljon az étrendet tanulmányozó egyetemi hallgatóknak, könyvül a Loma Linda-i Egészségügyi Evangélisták Főiskoláján.
1938-ban jelent meg az új és bővített kiadás "Étrendi és táplálkozási tanácsok" címmel. Jelen kiadásban nem eszközöltünk változást sem a szövegben, sem az oldalszámozásban.
A kötet alapján nemrégiben megjelent egy összefoglaló tanulmány: "Ellen G. White étkezési tanácsai" címmel.
Tartalom:
Miért van szükség a megújulásra? |
Étrend és lelkiség |
Az étrend és az erkölcsök összefüggése |
Az egészségügyi megújulás és a harmadik angyal üzenete |
A helyes étrend |
Az eredeti étrend |
Az egyszerű étrend |
Megfelelő táplálék |
Különböző országok étrendje |
Az emésztés élettana |
A helytelen étkezés a betegség okozója |
Túl sok evés |
Az étvágy feletti uralom |
Rendszeres étkezés |
Hányszor étkezzünk? |
Falatozások étkezések között |
Böjt |
Az étrend szélsőségei |
Terhes anyák étrendje |
Gyermekek étrendje |
Egészséges főzés |
Egészséges ételek és éttermek |
Kórházaink étrendje |
Az étrend legyen a gyógyszer |
Gyümölcsök, gabonafélék, zöldségfélék |
Gyümölcsök |
Gabona |
Kenyér |
Zöldségfélék |
Édességek |
Cukor |
Tej és cukor |
Lepények, sütemények, tésztafélék, pudingok |
Fűszerek, stb. |
Fűszerek és ízesítők |
Szódabikarbóna és sütőpor |
Só |
Savanyúságok és az ecet |
Zsiradékok |
Vaj |
Szalonna és zsír |
Tej és tejszín |
Olíva és olívaolaj |
Fehérjék |
Diófélék és diós készítmények |
Tojás |
Sajt |
Húsételek - (A fehérje folytatása) |
Fontos étrend - megújulás az adventista kórházakban |
Italok |
Vízivás |
Tea és kávé |
A tea és a kávé gabonával való helyettesítése |
Almabor |
Gyümölcslevek |
Hirdessük az egészségügy elveit |
Tanítsuk az egészségügy tárgyköreit |
Hogyan hirdessük az egészségügyi megújulás elveit |
Főzőiskolák |
I. Függelék |
Ellen G White személyes tapasztalata mint egészségügyi újító |
II. Függelék |
White Jakab nyilatkozata az egészségügyi megújulás tanítása felől |