Egészséges életmód ► Táplálkozás ► Hogyan étkezzünk?
Eredeti ár: 2 500 Ft20% Ár: 2 000 Ft
Évtizedekkel azelőtt, hogy a sok élettantudós az egészség és táplálkozás közötti kapcsolattal foglalkozott volna, Ellen G. White írásai világosan rámutattak az összefüggésre táplálkozásunk, valamint testi és lelki jólétünk között. 1863-tól kezdve beszédeiben és írásaiban gyakran tárgyalja az étrend és a megfelelő táplálkozás fontosságát. Tanácsai füzetekben, könyvekben, felekezeti folyóiratokban és személyes bizonyságtevésekben maradtak ránk.
Ellen G. White táplálkozásra és az egészséges étrendre vonatkozó írásait 1926-ban szerkesztették egybe tárgykörök szerinti művé, azzal a céllal, hogy tankönyvül szolgáljon az étrendet tanulmányozó egyetemi hallgatóknak, könyvül a Loma Linda-i Egészségügyi Evangélisták Főiskoláján.
1938-ban jelent meg az új és bővített kiadás "Étrendi és táplálkozási tanácsok" címmel. Jelen kiadásban nem eszközöltünk változást sem a szövegben, sem az oldalszámozásban.
A kötet alapján nemrégiben megjelent egy összefoglaló tanulmány: "Ellen G. White étkezési tanácsai" címmel.
Tartalom:
|
Miért van szükség a megújulásra? |
|
Étrend és lelkiség |
|
Az étrend és az erkölcsök összefüggése |
|
Az egészségügyi megújulás és a harmadik angyal üzenete |
|
A helyes étrend |
|
Az eredeti étrend |
|
Az egyszerű étrend |
|
Megfelelő táplálék |
|
Különböző országok étrendje |
|
Az emésztés élettana |
|
A helytelen étkezés a betegség okozója |
|
Túl sok evés |
|
Az étvágy feletti uralom |
|
Rendszeres étkezés |
|
Hányszor étkezzünk? |
|
Falatozások étkezések között |
|
Böjt |
|
Az étrend szélsőségei |
|
Terhes anyák étrendje |
|
Gyermekek étrendje |
|
Egészséges főzés |
|
Egészséges ételek és éttermek |
|
Kórházaink étrendje |
|
Az étrend legyen a gyógyszer |
|
Gyümölcsök, gabonafélék, zöldségfélék |
|
Gyümölcsök |
|
Gabona |
|
Kenyér |
|
Zöldségfélék |
|
Édességek |
|
Cukor |
|
Tej és cukor |
|
Lepények, sütemények, tésztafélék, pudingok |
|
Fűszerek, stb. |
|
Fűszerek és ízesítők |
|
Szódabikarbóna és sütőpor |
|
Só |
|
Savanyúságok és az ecet |
|
Zsiradékok |
|
Vaj |
|
Szalonna és zsír |
|
Tej és tejszín |
|
Olíva és olívaolaj |
|
Fehérjék |
|
Diófélék és diós készítmények |
|
Tojás |
|
Sajt |
|
Húsételek - (A fehérje folytatása) |
|
Fontos étrend - megújulás az adventista kórházakban |
|
Italok |
|
Vízivás |
|
Tea és kávé |
|
A tea és a kávé gabonával való helyettesítése |
|
Almabor |
|
Gyümölcslevek |
|
Hirdessük az egészségügy elveit |
|
Tanítsuk az egészségügy tárgyköreit |
|
Hogyan hirdessük az egészségügyi megújulás elveit |
|
Főzőiskolák |
|
I. Függelék |
|
Ellen G White személyes tapasztalata mint egészségügyi újító |
|
II. Függelék |
|
White Jakab nyilatkozata az egészségügyi megújulás tanítása felől |