A vigasztalásról - BIK Könyvkiadó
BIK Könyvkiadó
KosárKosár: üres

Kosara jelenleg üres

Refor- máció 500

Kereszténység - hitélet - tapasztalatok Keresztény élet A vigasztalásról

A vigasztalásról

Eredeti ár: 1 250 Ft20% Ár: 1 000 Ft

Kosárba
Reisinger János

A vigasztalásról

  • Kiadó: Oltalom Alapítvány
  • Kiadás éve: 2020
  • Kötés: ragasztott
  • Oldalszám: 127

Vigasztalan világban, de nem vigasztalhatatlan emberek között élünk, akik persze maguk is vigasztalódást keresnek az élet számtalan területén. A vigasztalás kárpótlás a szeretet hiányáért. A kihűlt világ részleges felfűtése. Nem árnyék, még kevésbé pótlék. A szeretet egyéb megnyilvánulási formái, mint a szánalom, az együttérzés, a segítőkészség, a bátorítás, a hála stb. között tetteinkhez erőt adó kincse, azt beragyogó szépsége. Öröm annak, aki kapja, boldogság annak, aki adja, adhatja.

Miként a szeretetnek, a vigasztalásnak is meg van a művészete, melyet meg lehet ismerni és el lehet sajátítani. Mivel „a Szentírás egyetlen tárgya a szeretet" (B. Pascal), a Könyvek könyvében található a vigasztalásoknak is a legbőségesebb tárháza. Kijelentések és történetek, melyekből épülni lehet. Ezekből próbál közkinccsé tenni e rövid esszékből álló kötet, kiegészítve a - különösen magyar -költészettörténet adalékaival.
Az Ó- és az Újszövetség kijelentéseinek és történeteinek segítségével szemlélteti a nem „nyomorult", hanem igaz vigasztalás útját, egészen addig az ígéretig, míg Isten nemcsak „eltöröl", „hanem kitöröl minden könnyet" az őszintén kereső és küzdő emberek szeméből, beteljesítve Jézus Krisztus Hegyi beszédének legelején adott kijelentését: „Boldogok, akik sírnak, mert ők megvigasztaltatnak."

E kötet szerves folytatása az „Élni - miből?”, „Adni - a semmiből”, „Félelem s elrejtettség” című kis könyveknek, amelyek az utóbbi években jelentek meg.

BIK Könyvkiadó